Bucataria italiana

Penne din orez in sos cald de legume la wok

Paste fine, delicioase si foarte aromate.

Fierbem pennele (cam 6-7 minute), le scurgem, le dam sub un jet de apa… si le lasam deoparte.. Se incinge wokul, se pune uleiul, se da focul iute si se calesc legumele taiate marunt rapid, adaugam si putina apa (trei linguri), lasam sa se inmoaie bine, punem usturoiul, boiaua si stingem cu sucul de rosii. Adaugam si ghimbirul ras. Lasam sa fiarba (nu mult); se face sosul foarte rapid, in maxim 1

Penne din orez in sos cald de legume la wok


Portii

6

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 250 gr paste penne din orez

  • 2 buc ciuperci

  • 1 buc morcov

  • 2 buc ardei gras

  • 1 cana suc de rosii

  • 5 gr ghimbir proaspat

  • 1 lingurita boia

  • 3 catei usturoi

  • 3 linguri ulei de palmier

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • dupa gust patrunjel

  • 3 linguri apa

Mod de preparare

  • Fierbem pennele (cam 6-7 minute), le scurgem, le dam sub un jet de apa… si le lasam deoparte.
  • Se incinge wokul, se pune uleiul, se da focul iute si se calesc legumele taiate marunt rapid, adaugam si putina apa (trei linguri), lasam sa se inmoaie bine, punem usturoiul, boiaua si stingem cu sucul de rosii. Adaugam si ghimbirul ras. Lasam sa fiarba (nu mult); se face sosul foarte rapid, in maxim 15 minute, apoi potrivim de sare si de piper.
  • Turnam sosul peste penne. Decoram cu patrunjel tocat marunt si servim cu placere.

Share