Paste/pizza

Penne cu ton si sos de rosii

Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform indicatiilor pe ambalaj. Atentie, sa nu lasam pastele mult la fiert, trebuie sa fie al dente.Intr-o tigaie bine incinsa adaugam conserva de ton cu ulei de masline, oregano si usturoiul pisat, prajim pentru cateva minute apoi adaugam sucul de rosii.Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba cam 30 de minute pana scade. Rasturnam so

Penne cu ton si sos de rosii

Ingrediente

  • 400 g penne 1 cutie ton in ulei de masline 3 catei usturoi 500 ml suc de rosii 1 lingura oregano sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform indicatiilor pe ambalaj. Atentie, sa nu lasam pastele mult la fiert, trebuie sa fie al dente.Intr-o tigaie bine incinsa adaugam conserva de ton cu ulei de masline, oregano si usturoiul pisat, prajim pentru cateva minute apoi adaugam sucul de rosii.Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba cam 30 de minute pana scade. Rasturnam sosul peste pastele bine scurse de apa. Amestecam bine, acoperim cu un capac si lasam cam 10 minute ca pastele sa se absoarba sucul. Apoi amestecam si servim.

Share