Penne

Penne cu sos de legume si carne de porc

Se bat feliile de carne pe ambele parti, se condimenteaza si se pun intr-o cratita cu putin ulei sa se rumeneasca pana devin albe. Se adauga peste ele apa fierbinte (pe parcurs se mai poate completa cu apa daca este nevoie) si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite.

Intre timp se curata legumele, usturoiul se pune intreg iar morcovul si pastarnacul se taie rondele. Cand s-au fiert toa

Penne cu sos de legume si carne de porc


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Ingrediente:

  • 400 g paste penne

  • 4 felii de pulpa de porc

  • 2-3 lg ulei de masline

  • condimente pentru friptura de porc

  • sare, piper

  • 1 morcov mare

  • 1 pastarnac mare

  • 2 catei de usturoi

  • 500 ml apa

  • 100 ml bulion

  • 1 lg rasa de faina

  • 1 lgt de mustar

Mod de preparare

  • Se bat feliile de carne pe ambele parti, se condimenteaza si se pun intr-o cratita cu putin ulei sa se rumeneasca pana devin albe. Se adauga peste ele apa fierbinte (pe parcurs se mai poate completa cu apa daca este nevoie) si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite.

    Intre timp se curata legumele, usturoiul se pune intreg iar morcovul si pastarnacul se taie rondele. Cand s-au fiert toate, se scoate carnea intr-o farfurie, iar legumele separat si se zdrobesc cu furculita bine bine. Acest piure obtinut se toarna inapoi in cratita in care a ramas zeama, se omogenizeaza. Faina o dizolvam in bulion si se toarna in cratita, amestecand continuu. Se lasa sa mai dea cateva clocote, se adauga mustarul si eventual sare si piper daca mai este cazul. Se pun feliile de carne in sosul obtinut si se acopera cratita.

    Intre timp se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, dupa care se servesc alaturi de sosul de legume si carnea de porc. 

    Pofta buna!

Share