Penne

Penne cu dovlecel si morcov

Se pune pe foc o oala cu apa si sare,cand incepe sa fiarba se adauga pastele,se lasa cat scrie pe ambalaj(nu se lasa la fiert foarte mult,trebuie sa fie usor al dente)
Ceapa se toaca marunt,se pune cu ulei de masline la calit.
Dupa cateva minute adaugam dovlecelul si morcovul date pe razatoarea mare.
Se adauga whisky-ul si se lasa sa scada zeama,se pune putina apa amestecat

Penne cu dovlecel si morcov


Portii

2

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 1 dovlecel

  • 1 morcov

  • 1 ceapa rosie

  • 1 catel de usturoi

  • 1 lingura de smantana

  • 30 ml jack daniel's

  • ulei de masline

  • sare/piper/ghimbir

Mod de preparare

  • Se pune pe foc o oala cu apa si sare,cand incepe sa fiarba se adauga pastele,se lasa cat scrie pe ambalaj(nu se lasa la fiert foarte mult,trebuie sa fie usor al dente)
    Ceapa se toaca marunt,se pune cu ulei de masline la calit.
    Dupa cateva minute adaugam dovlecelul si morcovul date pe razatoarea mare.
    Se adauga whisky-ul si se lasa sa scada zeama,se pune putina apa amestecata cu smantana,se toarna peste si se lasa la foc mic sa fiarba.
    Se adauga condimentele si usturoiul tocat marunt.
    Se poate adauga si busuioc(eu am uitat).
    Se pun pastele deasupra sosului(nu se scurg complet de zeama),si se lasa pana scade zeama,se presara putin parmezan si in tigaie.

    Se servesc cu parmezan ras.

Share