Diverse

Peltea de soc cu portocale

Chiar daca te-ai obisnuit cu dulceturile sau gemurile clasice: de prune, gutui, mere etc., nu ar strica sa incerci si unele mai speciale, cum ar fi de ardei iute, de rosii, de must, de pepene galben sau de soc. Sunt delicioase si unele se pot folosi si drept garnitura pentru carne.

Se taie marunt toate portocalele mai putin una care se pastreaza pentru zeama.. Se prepara un sirop gros din apa, zahar si zeama de la o portocala.. Cand siropul s-a format, se adauga restul de portocale taiate felii si stoarse putin si
florile de soc si se lasa la macerat 24 ore, amestecand din cand in cand compozitia.. Se filtreaza compozitia si se incalzeste din nou pana aproape de fierbere.

Peltea de soc cu portocale


Portii

6

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 1 l apa

  • 750 gr portocala

  • 1 kg flori de soc

  • 1 kg zahar

Mod de preparare

  • Se taie marunt toate portocalele mai putin una care se pastreaza pentru zeama.
  • Se prepara un sirop gros din apa, zahar si zeama de la o portocala.
  • Cand siropul s-a format, se adauga restul de portocale taiate felii si stoarse putin si
    florile de soc si se lasa la macerat 24 ore, amestecand din cand in cand compozitia.
  • Se filtreaza compozitia si se incalzeste din nou pana aproape de fierbere.

Share