Deserturi

Pavlova cu capsuni

Pavlova… delicioasa si potrivita in orice anoptimp! Fresh si aromata, cu o crusta crocanta la exterior si cu miez fin la interior, reprezinta un desert rafinat demn de toata lauda! Daca respectam cativa pasi simpli, ne putem bucura de un rezultat delicios… asa ca, sa prezentam ingredientele si modul de preparare:

Pentru bezea, adaugam albusurile in vasul mixerului si mixam la viteza mare. Cand spuma albusurilor este asemenea unui nor pufos, incepem sa adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa si consistenta. Incorporam cu o spatula amidonul si zeama de lamaie, apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt asezam bezeaua, modeland-o sub forma unui cerc. Coacem timp de o ora la 100°C.

Pavlova cu capsuni


Portii

6

portii


Timp preparare

67

minute


Timp gatire

67

minute

Ingrediente

  • 3 buc albus de ou

  • 170 gr zahar

  • 1 lingura amidon alimentar

  • 1 lingura zeama de lamaie

  • 200 ml frisca lichida

  • 200 gr capsune

  • 1 buc portocala

  • 1 buc lamaie

  • 20 gr biscuiti Amaretti

Mod de preparare

  • Pentru bezea, adaugam albusurile in vasul mixerului si mixam la viteza mare. Cand spuma albusurilor este asemenea unui nor pufos, incepem sa adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa si consistenta. Incorporam cu o spatula amidonul si zeama de lamaie, apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt asezam bezeaua, modeland-o sub forma unui cerc. Coacem timp de o ora la 100°C. Dupa coacere, lasam bezeaua in cuptorul inchis timp de 1-2 ore, pana se raceste; abia apoi o putem decora.
  • Frisca o mixam spuma tare, iar capsunile le taiem si adaugam peste ele o lingura de zahar, sucul de la o lamaie, respectiv de la o portocala. Acoperim si lasam la rece pana la asamblare .
  • Dupa ce s-a racit bezeaua, putem adauga deasupra frisca, cativa biscuiti Amaretti rupti in bucati potrivite si decoram cu capsunile marinate. Pofta buna si gatiti cu pasiune !

Share