Aperitive / Garnituri

Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si zaatar

Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete.Umplutura de branzaTelemeaua de oaie se rade pe razatoarea mare, se adauga za atarul si se amesteca bine.Umplutura de carneSe calesc in ulei intai semintele de pin pana iau o culare aurie si se scot intr-un bol.Apoi se calesc ceapa taiata marunt si carnea macinata cu condimentele si sarata dupa gust.Se scoate intr-un bol si se adauga semintele de pin.Patratele de aluat frantuzesc se taie in jumatati, se formeaza triunghiuri care se umplu cu telemea sau carne.Se aseaza pateurile astfel obtinute intr-o tava de cuptor, se ung cu ou batut cu putina apa si se presara cu seminte de chimin sau seminte de susan prajit.Se dau la cuptorul pre incalzit la 200 de grade cca 20 de minute.Se scot pe un platou si se servesc calde sau reci.Pofta buna!

Zaatar este numele arab pentru oregano.Se foloseste atat planta verde la diferite salate si aluaturi, cat si uscata.Za atar este si un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.Se pot adauga o varietate de alte condime

Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si zaatar

Ingrediente

  • 1 pachet de aluat frantuzesc pentru pateuri( patrate) 150 grame carne de vita macinata 100 grame telemea de oaie 2 lingurite za atar 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica taiata marunt seminte de pin(snobar) seminte de susan prajite seminte de chimin 1 lingurita condiment pentru carne macinat: all spice, piper alb,scortisoara,ghimbir,coriandru,nucsoara,chimin,cardamom,lamaie uscata sare dupa gust 1 ou

Mod de preparare

  • Zaatar este numele arab pentru oregano.Se foloseste atat planta verde la diferite salate si aluaturi, cat si uscata.Za atar este si un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.Se pot adauga o varietate de alte condiment cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie inchisa.In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.Zaatar mai este cunoscuta si sub numele de mancarea arabului sarac. Se consuma cu lipie araba si ulei de masline; se inmoaie lipia in ulei de masline, apoi in zaatar si se mananca.

Share