Diverse

Pateu de pui cu ciuperci

Astazi am preparat un pateu de pui cu ciuperci si desi este o reteta mai mult decat simpla, gustul este extraordinar de bun… Cel putin asa am primit laude :)))) Oricum, este incomparabil cu cel din comert, la care am renuntat de foarte, foarte multi ani! N-am reusit sa scot niste fotografii mai frumoase, dar va asigur ca este grozav de bun!

Se pun la foc mic, in ulei, ceapa, ficateii si ciupercile, si se lasa in jur de 7 minute, amestecand ocazional. Se adauga laptele si se lasa sa scada, pana ajunge la jumatate. Luam de pe foc si scurgem intr-o cana zeama ramasa.. Intr-un blender, se pune amestecul cu ficatei, se adauga unt si jumatate din cantitatea de zeama, sare, piper si putin turmeric.. Pe viteza mare, se mixeaza pana se omogen

Pateu de pui cu ciuperci


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 650 gr ficat de pui

  • 4 buc ciuperci Champignon

  • 3 linguri ulei de palmier

  • 1 buc ceapa rosie

  • 1 cana lapte

  • 1 praf de turmeric/curcuma

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 100 gr unt

Mod de preparare

  • Se pun la foc mic, in ulei, ceapa, ficateii si ciupercile, si se lasa in jur de 7 minute, amestecand ocazional. Se adauga laptele si se lasa sa scada, pana ajunge la jumatate. Luam de pe foc si scurgem intr-o cana zeama ramasa.
  • Intr-un blender, se pune amestecul cu ficatei, se adauga unt si jumatate din cantitatea de zeama, sare, piper si putin turmeric.
  • Pe viteza mare, se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia. Se opreste blenderul si se gusta de sare, daca mai este nevoie de ceva, acum este momentul sa adaugam. Daca dorim mai moale pateul, mai punem putina zeama; la mine a iesit perfect asa, chiar extraordinar de cremos (vedeti imaginile) si nu a mai fost nevoie. Am transferat pateul intr-o cutie vidata, unde va sta inchis ermetic, si l-am depozitat la frigider.

Share