Carne si fripturi

Pateu de casa de ficatei de pui

Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei de masline intr-o cratita anti-aderenta pana devine sticloasa. Se curata ficateii de pui si se adauga la ceapa; se acopera cratita cu un capac si se lasa la foc mic pana s-au prajit bine . Se lasa sa se raceasca,apoi se mixeaza cu mixerul vertical pana devine o pasta omogena.Intr-un bol se mixeaza untul scos din timp de la frigider pana devine spumos;

Pateu de casa de ficatei de pui

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pui( proaspeti) 2 cepe mari 1 lingurita de sare( sau dupa gust) 1/2 lingurita piper proaspat macinat( sau dupa gust) 2 pachete de unt( 400 g) ulei de masline 1 lingurita de mustar

Mod de preparare

  • Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei de masline intr-o cratita anti-aderenta pana devine sticloasa. Se curata ficateii de pui si se adauga la ceapa; se acopera cratita cu un capac si se lasa la foc mic pana s-au prajit bine . Se lasa sa se raceasca,apoi se mixeaza cu mixerul vertical pana devine o pasta omogena.Intr-un bol se mixeaza untul scos din timp de la frigider pana devine spumos; se adauga o lingurita de mustar si apoi treptat pasta de ficatei. Se mai adauga sare dupa gust.Pofta buna!

Share