Jamie Oliver

Pate din pastrav afumat

Se amesteca crema de branza cu hrenul, coaja de lamaie si sucul de la 1/2 lamaie. Se incorporeaza mare parte din cantitatea de chives tocat si se adauga sare si piper.

Se rupe pastravul in fasii, indepartand oasele si pielea, daca este nevoie si se adauga peste mixul de branza. Se amesteca usor cu o spatula, avand grija ca bucatile de peste sa ramana intregi. Se transfera intr-un vas pe

Pate din pastrav afumat


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 125 grame crema de branza

  • 2-3 lingurite hrean conservat

  • 1 lamaie

  • 1 legatura mica de chives proaspat

  • sare/piper

  • 125 grame pastrav afumat

  • ulei de rapita

Mod de preparare

  • Se amesteca crema de branza cu hrenul, coaja de lamaie si sucul de la 1/2 lamaie. Se incorporeaza mare parte din cantitatea de chives tocat si se adauga sare si piper.

    Se rupe pastravul in fasii, indepartand oasele si pielea, daca este nevoie si se adauga peste mixul de branza. Se amesteca usor cu o spatula, avand grija ca bucatile de peste sa ramana intregi. Se transfera intr-un vas pentru servit si se orneaza cu chives. 

    Se pastreaza la frigider pana in moemntul servirii.

Share