Aperitive / Garnituri

Pate din ficatei de pui cu usturoi

1. Intr-o cratita punem doua cani de apa punem apoi ficateii bine spalati si curatati( de pielite si de ce mai trebuie). Dam fix trei clocote, amestecam cu o lingura, dam deoparte si scurgem apa.2. Punem doua cani de lapte peste ei si aducem din nou vasul la foc mediu. Punem uleiul, ceapa tocata mai maricel, usturoiul si condimentele mai putin sarea pe care o vom pune la sfarsit.Fierbem acoperit 5 minute dupa care inca 10 minute fara capac pentru ca zeama sa scada.Luam vasul de pe foc si punem untul. Introducem blenderul vertical si facem ficateii pasta…saram dupa gust.Vom pune in caserole pateul si-l vom pastra la frigider. Il vom servi in maxim 3 zile asa ca va sfatuiesc sa nu faceti cantitati mari 🙂

Un pate cu mult usturoi si…de casa…fara doar si poate…delicios ! Simplu si rapid…merita probat! Va servesc cu o felie de paine taraneasca unsa bine cu pate si garnisita cu castraveti murati…

Pate din ficatei de pui cu usturoi

Ingrediente

  • o punga de ficatei de pui ( 630 gr) 2 cani de lapte 1 ceapa rosie 6 catei de usturoi 5 bobite de ienibahar sare piper un praf de boia un pra de patrunjel uscat un praf de marar uscat un praf de cimbru un praf de turmeric 100 gr unt 1 lingura ulei de palmier( solidificat) 2 cani de apa

Mod de preparare

  • Un pate cu mult usturoi si…de casa…fara doar si poate…delicios ! Simplu si rapid…merita probat! Va servesc cu o felie de paine taraneasca unsa bine cu pate si garnisita cu castraveti murati…

Share