Aperitive / Garnituri

Pate din ficat de pui

Multumesc Anca, ptr idee. A iesit o bunatate!

Ceapa si usturoiul (4 catei) se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei de masline si apa. Se adauga ficateii curatati si spalati, lasandu-se la prajit cca 10 minute la foc iute, acoperit, apoi se adauga vinul, se asezoneaza de mirodenii (cimbru, oregano, rozmarin, sare, piper, nucsoara, boia, foaia de dafin) si se mai completeaza cu apa daca e nevoie, lasandu-se la fiert, acop

Pate din ficat de pui


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • ficatei de pui 500 g,

  • ceapa galbena 1 bucata,

  • usturoi 6 catei,

  • ulei de masline 50 ml.,

  • vin alb sec 150 ml.,

  • unt 150 g.,

  • foaie de dafin 1 bucata,

  • rozmarin, cimbru, oregano

  • sare iodata,

  • piper proaspata macinat,

  • boia de ardei dulce

  • nucsoara

Mod de preparare

  • Ceapa si usturoiul (4 catei) se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei de masline si apa. Se adauga ficateii curatati si spalati, lasandu-se la prajit cca 10 minute la foc iute, acoperit, apoi se adauga vinul, se asezoneaza de mirodenii (cimbru, oregano, rozmarin, sare, piper, nucsoara, boia, foaia de dafin) si se mai completeaza cu apa daca e nevoie, lasandu-se la fiert, acoperit cca 10  minute. Se scoate foaia de dafin, se adauga untul bucatatele, doi catei de usturoi cruzi si se mixeaza, pana se obtine o pasta uniforma.

    Se pune la rece si se serveste ca si aperitiv cu ardei, rosii sau castraveti dupa gustul fiecaruia.

    Pofta buna!

Share