Aperitive / Garnituri

Pate de ficat

Se spala si se curata ficatul bine, apoi se pune la fiert in apa cu sare si foaia de dafin. Se spumeaza de cate ori este nevoie.Separat se topeste untul si se caleste jumatate de ceapa si jumatate de capatana de usturoi (curatate si taiate marunt) Se adauga busuiocul si ficatul fiert. Se adauga o cana de apa in care au fiert ficateii si se calesc impreuna 5 minute. Daca mai este nevoie se mai adau

Pate de ficat

Ingrediente

  • 1 kg ficat de pui 1 ceapa mare 1 capatana usturoi 1 lingurita busuioc sare dupa gust 1 foaie de dafin 2 linguri maioneza 100 g unt

Mod de preparare

  • Se spala si se curata ficatul bine, apoi se pune la fiert in apa cu sare si foaia de dafin. Se spumeaza de cate ori este nevoie.Separat se topeste untul si se caleste jumatate de ceapa si jumatate de capatana de usturoi (curatate si taiate marunt) Se adauga busuiocul si ficatul fiert. Se adauga o cana de apa in care au fiert ficateii si se calesc impreuna 5 minute. Daca mai este nevoie se mai adauga apa.Se lasa la racit si cand aproape s-a racit se da prin masina de tocat carne de 2 ori, se taie ceapa ramasa si usturoiul marunt si se da si el prin masina de tocat ultima data cand dam ficatul. Se adauga maioneza si sare dupa gust, se pune intr-o cutie ermetica si se da la frigider.

Share