Diverse

Pastrama de pui

Pur si simplu ador mezelurile si toate tipurile de muschiulet afumat, salamuri crud uscate, etc. O scurta analiza a corpului poate arata ca acestea nu sunt tocmai alegerea corecta in ceea ce priveste colesterolul si tocmai de aceea am luat decizia ca atunci cand am suficient timp sa imi prepar cateva dintre acestea in propria bucatarie. Aceasta reteta vine in locul puiului afumat din comert, acela cu o culoare portocalie artificiala care nu m-a atras niciodata.

In prima faza, spalam foarte bine pieptul de pui si ne asiguram ca nu are nicio pielita. Il taiati in bucati generoase sau daca il cumparati in modul de "piept intreg", il taiati pe jumatate. Se pune intr-un bol, care este de preferat sa aiba capac, unde adaugam o lingurita de sare, ienibaharul, foile de dafin, piper si cuprindem cu apa. Se da la frigider pentru minim 12 ore.. Dupa trece

Pastrama de pui


Portii

20

portii


Timp preparare

765

minute


Timp gatire

765

minute

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui

  • 1 varf de cutit ienibahar

  • 4 frunze dafin

  • 2 lingurite sare

  • 1 l apa

  • 50 ml sos de soia

  • 1 varf de cutit boia dulce

  • 2 catei usturoi

  • 2 linguri ulei de masline

  • 2 linguri miere

  • 1 varf de cutit piper

Mod de preparare

  • In prima faza, spalam foarte bine pieptul de pui si ne asiguram ca nu are nicio pielita. Il taiati in bucati generoase sau daca il cumparati in modul de "piept intreg", il taiati pe jumatate. Se pune intr-un bol, care este de preferat sa aiba capac, unde adaugam o lingurita de sare, ienibaharul, foile de dafin, piper si cuprindem cu apa. Se da la frigider pentru minim 12 ore.
  • Dupa trecerea celor 12 ore, scoatem puiul din apa, il spalam foarte bine si il punem inapoi in bol, alaturi de sosul de soia, boiaua de ardei, usturoiul pisat, uleiul de masline, o lingurita de sare si mierea. Amestecam foarte bine si lasam la rece inca 12 ore.
  • Cand s-a scurs si a doua transa de 12 ore, scoatem puiul din aceasta marinada si il legam cu sfoara cat mai strans si puneti totul intr-o tava, pe care o dati la cuptorul preincins la 180°C, acoperita cu staniol. Se lasa la cuptor timp de 45 de minute, la foc mediu. In primele 15 minute, nu desfaceti folia, ulterior ungeti cu marinada obtinuta a doua oara din 5 in 5 minute, pe fiecare parte. Scoateti de la cuptor dupa scurgerea timpului, dar si in functie de cat de facut doriti sa fie.

Share