Romaneasca

Pastrama de casa la cuptor

Delicioasa, apetisanta, usor de preparat, pastrama de casa la cuptor este preparata din ingrediente la indemana. Mult mai buna decat cea din comert!

Spalam carnea.. Amestecam ingredientele pentru bait (sare, piper, piper boabe, mustar, cimbru, oregano, curcuma, boiaua de ardei dulce, uleiul de masline, foile de dafin si usturoiul) si ungem bine carnea cu amestecul aromat.. Lasam carnea la marinat, la temperatura camerei, pentru aproximativ o ora, pana se intrepatrund bine toate aromele.. Topim untul in tigaie si prajim carnea cate 2-3 minute p

Pastrama de casa la cuptor


Portii

1

portii


Timp preparare

60

minute


Timp gatire

60

minute

Ingrediente

  • 1 buc muschi de porc

  • dupa gust sare

  • 1 dupa gust piper

  • 1 praf de curcuma

  • 1 lingurita mustar

  • 1 lingurita oregano

  • 1 lingurita cimbru

  • 1 lingura ulei de masline

  • 5 buc foi de dafin

  • 75 gr unt

  • 2 lingurite boia dulce

  • dupa gust Usturoi granulat

  • 1 lingurita boabe de piper

Mod de preparare

  • Spalam carnea.
  • Amestecam ingredientele pentru bait (sare, piper, piper boabe, mustar, cimbru, oregano, curcuma, boiaua de ardei dulce, uleiul de masline, foile de dafin si usturoiul) si ungem bine carnea cu amestecul aromat.
  • Lasam carnea la marinat, la temperatura camerei, pentru aproximativ o ora, pana se intrepatrund bine toate aromele.
  • Topim untul in tigaie si prajim carnea cate 2-3 minute pe fiecare parte, pentru a prinde o crusta frumoasa de condimente.
  • Dam muschiuletul in cuptorul preincalzit, la 90°C, intr-o oala cu capac speciala pentru cuptor, timp de o ora.
  • Lasam carnea sa se raceasca, iar apoi o invelim in hartie de copt si o lasam la frigider peste noapte. A doua zi, produsul finit este o pastrama incredibil de gustoasa si foarte usor de feliat. Trebuie sa o incercati neaparat!

Share