Spaghete

Pastitio cu carne de vita

Pastitio e o reteta greceasca de paste cu carne de vita, asemanatoare cu musacaua si cu lasagna. Ai straturi de paste intre care pui carne tocata, iar deasupra sosul alb bechamel.

Toaca marunt ceapa si usturoiul, iar morcovul da-l pe razatoarea mica. 

Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga ceapa, usturoiul si morcovul, caleste-le putin si adauga carnea tocata. Amesteca pana se omogenizeaza, apoi lasa sa se patrunda carnea. Toarna o ceasca de supa de legume sau apa, adauga frunzele de dafin, sarea si piperul.

Cand a scazut sosul, adauga rosiile

Pastitio cu carne de vita


Portii

6

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 200 g spaghete

  • 600 g carne tocata

  • 1 morcov

  • ceapa tocata

  • 2-3 catei de usturoi

  • 2 frunze de dafin

  • supa de legume

  • suc de rosii sau rosii proaspete decojite de pielita

  • 1 lingurita miere de albine

  • ulei de masline

  • sare

  • piper

  • Pt sosul bechamel:

  • 50 g unt

  • 50 g faina

  • 900 ml lapte cald

  • 50 g mozzarella

  • parmezan ras

Mod de preparare

  • Toaca marunt ceapa si usturoiul, iar morcovul da-l pe razatoarea mica. 

    Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga ceapa, usturoiul si morcovul, caleste-le putin si adauga carnea tocata. Amesteca pana se omogenizeaza, apoi lasa sa se patrunda carnea. Toarna o ceasca de supa de legume sau apa, adauga frunzele de dafin, sarea si piperul.

    Cand a scazut sosul, adauga rosiile decojite si taiate cubulete si pune o lingurita de miere de albine in sos, pentru a lua din aciditatea rosiilor. Mai adauga putina supa si lasa sa mai scada. 

    Intre timp fierbe pastele si pregateste sosul bechamel. 

    Unge un vas de portelan cu unt si pune un strat subtire de bechamel. Adauga un rand de paste, carnea pregatita si inca un  rand de paste. 

    In sosul bechamel ramas amesteca mozzarella data pe razatoare si toarna-l uniform peste paste. Presara si nitel parmezan ras si da tava la cuptor, pana sosul se rumeneste usor. 

    Sa aveti pofta!

     

Share