Paste

Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii

Un pranz rapid, gustos si satios! 

Se pun la fiert pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se scurg de apa si se clatesc rapid sub un jet de apa rece. Se lasa deoparte.

Pieptul de pui se spala, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie in bucatele potrivite. Se pun la calit in ulei si se lasa pana se albeste carnea. Se adauga ceapa taiata marunt. Se condimenteaza cu putina sare s

Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii


Portii

4

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 500 g paste integrale

  • 300 g piept de pui

  • 1 buc ceapa alba

  • 1/2 ardei kapia rosu

  • 500 ml suc de rosii /bulion

  • sare, piper dupa gust

  • 1 foaie de dafin

  • 3 catei de usturoi

  • 150 g cas de vaca proaspat

Mod de preparare

  • Se pun la fiert pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se scurg de apa si se clatesc rapid sub un jet de apa rece. Se lasa deoparte.

    Pieptul de pui se spala, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie in bucatele potrivite. Se pun la calit in ulei si se lasa pana se albeste carnea. Se adauga ceapa taiata marunt. Se condimenteaza cu putina sare si se mai lasa la calit. Intre timp, se taie ardeiul kapia in bucati mici si se pune peste carne lasand inca 2-3 minute sa se caleasca. 

    Se toarna sosul de rosii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba cateva minute. Se adauga si foaia de dafin, iar spre final usturoiul feliat. Acest sos se amesteca bine cu pastele.

    Jumatate din paste se toarna intr-un vas de yena uns cu ulei. Se rade jumatate din cas, apoi se toarna restul de paste. Se niveleaza, apoi se rade deasupra restul de cas. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

    Pofta buna!

Share