Bucataria italiana

Paste fainoase de casa cu ou si sofran

Pastele fainoase se prepara foarte usor acasa, mai ales cu ajutorul unui aparat pentru paste. Gustul si textura lor nu se compara cu al celor uscate din comert. Sunt mai elastice, mai pufoase, iar timpul de fierbere este redus.

Punem sofranul intr-un bol mic si turnam peste el apa fierbinte. Lasam la infuzat timp de 35-40 de minute.. Combinam faina alba cu grisul si sarea. Facem o adancitura in mijloc si incorporam oul, galbenusul de ou si sofranul, impreuna cu apa in care a stat la infuzat.. Amestecam ingredientele cu o lingura de lemn sau cu o spatula din silicon, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru si il framantam

Paste fainoase de casa cu ou si sofran


Portii

2

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 140 gr faina alba

  • 40 gr gris fin din grau dur

  • 1 buc ou

  • 1 buc galbenus de ou

  • 0.25 lingurita sare

  • 0.12 gr sofran

  • 20 ml apa

Mod de preparare

  • Punem sofranul intr-un bol mic si turnam peste el apa fierbinte. Lasam la infuzat timp de 35-40 de minute.
  • Combinam faina alba cu grisul si sarea. Facem o adancitura in mijloc si incorporam oul, galbenusul de ou si sofranul, impreuna cu apa in care a stat la infuzat.
  • Amestecam ingredientele cu o lingura de lemn sau cu o spatula din silicon, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru si il framantam 5-6 minute, pana cand devine neted si elastic. Daca aluatul este moale sau lipicios, mai adaugam putina faina. Dam forma de disc, invelim in folie alimentara si lasam la temperatura camerei timp de 30 de minute.
  • Pregatim masina de paste. Impartim aluatul in 2 bucati.
  • Trecem aluatul prin masina de paste, incepand cu deschiderea cea mai mare a tamburilor – numarul 1. Dupa prima intindere, impaturim foaia si o trecem din nou prin aparat, tot la deschiderea cea mai mare. Repetam operatia de 7-8 ori. Apoi, intindem progresiv foaia de aluat, pana la grosimea dorita.
  • Luam fiecare foaie intinsa si o presaram cu putina faina pe ambele parti. O taiem cu accesoriul de taiat paste in forma dorita.
  • Pastele obtinute le lasam la uscat 30 de minute. Le fierbem in apa clocotita si sare intre 4-8 minute, in functie de grosimea lor.

Share