Paste

Paste cu ton

Un pranz delicios 🙂

Punem o oala cu apa la fiert .Cand apa incepe sa fiarba , punem sare si apoi adaugam pastele. Le fierbem 11 minute  sau in functie de tipul de paste folosit, le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj . Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele. Cand pastele au fiert le scurgem bine de apa . 

Intre timp punem o tigaie la foc potrivit. Pun

Paste cu ton


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 400 gr paste

  • 240 gr ton in ulei de masline

  • 100 gr porumb dulce

  • ulei de masline

  • 50 gr masline negre

  • 100 gr rosii tip datterini

  • 2 catei usturoi

  • busuioc proaspat

  • sare

  • piper

  • parmezan ( optional )

Mod de preparare

  • Punem o oala cu apa la fiert .Cand apa incepe sa fiarba , punem sare si apoi adaugam pastele. Le fierbem 11 minute  sau in functie de tipul de paste folosit, le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj . Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele. Cand pastele au fiert le scurgem bine de apa . 

    Intre timp punem o tigaie la foc potrivit. Punem putin ulei de masline si usturoiul curatat . Lasam cateva minute, cat sa ia uleiul aroma usturoiului dupa care aruncam usturoiul . 

    Punem in tigaie tonul maruntit cu o furculita si scurs bine de uleiul din conserva si porumbul dulce , la fel, bine scurs de zeama din conserva . Presaram sare si piper dupa gust si lasam sa se caleasca putin. 

    Maslinele, fara samburi, le taiem in doua pe lungime si le adaugam in tigaia cu ton si porumb, amestecand usor .  

    Dupa cateva minute ,adaugam si rosiile spalate si taiate in patru . Daca folositi rosii tip cherry este suficient sa le taiati in doua . Amestecam in continuare si lasam 5-10 minute la foc potrivit . 

    La final punem busuiocul proaspat spalat si maruntit si gustam de sare . 

    Adaugam in tigaie si pastele , amestecam bine si servim. 

    Se servesc calde , optional presarate cu parmezan . 

    Pofta buna ! 

     

     

     

Share