Paste/pizza

Paste cu ton si legume

Se pun la fiert 4 litri de apa cu sare. Intre timp curatam ceapa, usturoiul si le tocam, apoi le calim in uleiul incins. Taiem si dovlecelul cubulete, il adaugam peste ceapa si amestecam din cand in cand.Cand apa da in clocot oparim rosiile 1 minut, apoi le decojim si le tocam cubulete. Punem pastele sa fiarba in apa 5-8 minute, in functie de instructiunile de pe ambalaj.Adaugam peste dovlecel rosiile, porumbul, tonul, oregano uscat si o cana cu apa calduta si lasam sa fiarba cam 15 minute.Pastele le strecuram si la clatim bine cu apa rece. Cand sunt fierte legumele, condimentam cu sare si piper, adaugam busuiocul tocat si luam de pe foc. Amestecam totul cu pastele scurse si servim.Pofta mare!

daca va place mancarea picanta, puteti adauga un ardei iute la sos, eu am pus putin praf de chili

Am vazut printre retetele mele favorite paste cu ton si o alta reteta de paste cu legume, m-am uitat ce aveam prin frigider si camara si a iesit reteta asta. Este un fel de mancare de foarte usor si de facut si de savurat!

Paste cu ton si legume

Ingrediente

  • 400 g paste 1 conserva de ton 4 linguri porumb din conserva 1 dovlecel 3 rosii 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 3-4 linguri ulei de masline 1 lingurita oregano uscat 10 frunze busuioc proaspat sare, piper macinat

Mod de preparare

  • Am vazut printre retetele mele favorite paste cu ton si o alta reteta de paste cu legume, m-am uitat ce aveam prin frigider si camara si a iesit reteta asta. Este un fel de mancare de foarte usor si de facut si de savurat!

Share