Bucataria italiana

Paste cu somon si sos alb

Tagliatelle cu somon

Tocati ceapa marunt. Puneti ceapa intr-o cratita mica, cu ulei de masline si un praf de sare (sarea ajuta ceapa sa se inmoaie frumos). Prajiti ceapa, dar nu prea mult; ea trebuie sa ramana moale. Cand ajungeti in acel punct, opriti focul si puneti ceapa deoparte intr-un vas.. Tocati cubulete somonul si prajiti-l intr-o tigaie cu ulei de masline, pana ce este bine facut. Condimentati cu putina sare

Paste cu somon si sos alb


Portii

4

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 500 gr paste tagliatelle

  • 300 gr peste somon

  • 1 buc ceapa

  • 300 ml smantana de gatit

  • 100 gr parmezan

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • 1 praf de sare

  • 1 praf de piper negru

  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

  • Tocati ceapa marunt. Puneti ceapa intr-o cratita mica, cu ulei de masline si un praf de sare (sarea ajuta ceapa sa se inmoaie frumos). Prajiti ceapa, dar nu prea mult; ea trebuie sa ramana moale. Cand ajungeti in acel punct, opriti focul si puneti ceapa deoparte intr-un vas.
  • Tocati cubulete somonul si prajiti-l intr-o tigaie cu ulei de masline, pana ce este bine facut. Condimentati cu putina sare. Cand somonul s-a facut, puneti-l intr-un vas separat si scurgeti-i uleiul.
  • Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Intr-o craticioara mica, puneti smantana de gatit pe foc, amestecati in ea si lasati-o la foc mediu cateva minute, cat sa scada putin. Cand ajunge la punctul de fierbere, mai lasati-o pe foc maxim un minut, nu mai mult pentru ca se branzeste.
  • Intr-o cratita incapatoare, adaugati ceapa, somonul, smantana pentru gatit, pastele scurse de apa si amestecati foarte bine. Serviti cu parmezan proaspat ras, piper rasnit si putin patrunjel.

Share