Carne si fripturi

Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana

Pieptul de pui se spala, se sterge bine cu prosoape absorbante apoi se taie fasiute potrivite. Se presara sare si piper, se amesteca si se lasa putin deoparte.Intr-o tigaie se pun 2 lg ulei de masline la incins. Se caleste pieptul de pui pe toate partile, timp de vreo 5 minute pana se albeste carnea. Se scoate din tigaie pe o farfurie si se lasa deoparte.Ciupercile se spala si se taie felii. Ceapa se curata si se taie solzisori. Usturoiul se curata si se taie feliute.In tigaia in care s-a calit puiul se pune restul de ulei apoi se pun ciupercile si se lasa sa se caleasca timp de 4 minute. Se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa sa se caleasca pana se inmoaie si devin translucide, apoi se toarna vinul. Se lasa 1-2 minute apoi se pune untul si faina. Se amesteca continuu avand grija sa nu se arda, apoi incet se toarna apa, amestecand pana se obtine un sos. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se lasa sa fiarba putin pana devine sosul mai cremos. Se adauga si bucatile de pui, crenguta de cimbru si se mai lasa pe foc cca 6-8 minute, apoi se adauga la final smantana. Se omogenizeaza bine, se mai lasa 2-3 minute si se stinge focul.Intre timp se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se scurg de apa, dar nu se clatesc. Se aseaza o portie de paste in farfurie iar deasupra se pune sosul cu carnea si ciupercile. Se presara deasupra patrunjel verde tocat si se serveste.Pofta buna!

Se pot prepara ce paste preferati. Apa pentru sos se poate inlocui cu o supa de legume sau pui.

Este un sos delicios, un sos care impreuna cu carnea si ciupercile, alaturi de paste, poate constitui o masa satioasa la pranz, sau chiar la cina.

Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana

Ingrediente

  • 4 lg ulei de masline 1 buc. piept de pui dezosat 6-8 ciuperci champignon sare, piper 1 ceapa alba medie 3 catei de usturoi 4 lg unt 50 ml vin alb 4 lg faina 2 cani cu apa 1 crenguta cimbru proaspat sare, piper, boia 2 lg smantana patrunjel proaspat, tocat 400 g paste fainoase

Mod de preparare

  • Este un sos delicios, un sos care impreuna cu carnea si ciupercile, alaturi de paste, poate constitui o masa satioasa la pranz, sau chiar la cina.

Share