Bucataria italiana

Paste cu nuca, lamaie si salvie

O reteta de paste simpla si rapida.

Prajim miezul de nuca intr-o tigaie si il maruntim.. Incingem o tigaie saute la foc mare, adaugam untul si il gatim timp de un minut. Adaugam frunzele de salvie tocate si mai gatim inca 2 minute. Adaugam coaja rasa de lamaie, smantana de gatit, sare, piper si gatim cateva secunde, pana cand sosul se ingroasa putin. Luam tigaia de pe foc si o lasam deoparte.. Fierbem pastele conform instructiunilor

Paste cu nuca, lamaie si salvie


Portii

2

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 0.5 cana miez de nuca

  • 25 gr unt

  • 5 gr salvie proaspata tocata

  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

  • 50 ml smantana de gatit

  • 2 linguri suc de lamaie

  • 170 gr paste tagliatelle

  • 20 gr patrunjel proaspat tocat

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 30 gr parmezan

Mod de preparare

  • Prajim miezul de nuca intr-o tigaie si il maruntim.
  • Incingem o tigaie saute la foc mare, adaugam untul si il gatim timp de un minut. Adaugam frunzele de salvie tocate si mai gatim inca 2 minute. Adaugam coaja rasa de lamaie, smantana de gatit, sare, piper si gatim cateva secunde, pana cand sosul se ingroasa putin. Luam tigaia de pe foc si o lasam deoparte.
  • Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Reincalzim sosul, adaugam pastele fierte si scurse, nuca, parmezanul ras, patrunjelul tocat si sucul de lamaie. Amestecam ingredientele si servim imediat.

Share