Paste

Paste cu hribi

Am fost in padure si am gasit cateva bucati de hribi si am facut o mancarica delicoasa cu sos alb de vin , busuioc si patrunjel verde.

Intr-o oala mai mare punem la fiert cam 3 litri de apa pentru paste . Cand fierbe adaugam pastele si fierbeti-le cum va plac .

Pana fierbe apa pregatim hribi. Ii curatam de pamant si ii taiem felii nu foarte subtiri. Intr-o tigaie antiaderenta punem putin ulei de masline , nu puneti mult. Cand este incins punem hribi si ii lasam sa se c

Paste cu hribi


Portii

2

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • -250 gr paste late (fettuccine)

  • -300 gr hribi proaspeti

  • -100 ml vin alb

  • -100 ml lapte

  • -1 lingura faina

  • -frunze de busuioc

  • -frunze de patrunjel verde

  • -sare

  • -piper

  • -3 catei usturoi

  • -ulei masline

  • -cateva masline

Mod de preparare

  • Intr-o oala mai mare punem la fiert cam 3 litri de apa pentru paste . Cand fierbe adaugam pastele si fierbeti-le cum va plac .

    Pana fierbe apa pregatim hribi. Ii curatam de pamant si ii taiem felii nu foarte subtiri. Intr-o tigaie antiaderenta punem putin ulei de masline , nu puneti mult. Cand este incins punem hribi si ii lasam sa se caleasca putin . Peste ei turnam vinul alb , asezonam cu sare si piper si lasam sa scada cam la jumate . Cand vinul din tigaie a scazut la jumate , adaugam usturoiul si laptele amestecat cu faina . Lasam sa se ingroase sosul , dar nu foarte tare .

    Pastele le scurgem de apa si le punen in tigaie peste hribi. Amestecam astfel incat sosul sa acopere pastele.

    Punem pe un platou totul , iar deasupra rupem cu mana frunze de busuioc si patrunjel verde.

    Aruncati si maslinele peste paste  si optional se poate pune parmezan sau fulgi de drojdie inactivi.

     

     

Share