Bucataria italiana

Paste Carbonara clasice

Reteta clasica: fara smantana, fara parmezan. Respecta reteta intocmai si vei avea niste paste perfecte! Am folosit paste proaspete, facute cu mixerul KitchenAid la care am atasat accesoriul pentru paste, dar puteti folosi si paste normale, spaghete sau tagliatele.

Fierbe apa intr-o oala si adauga 2 linguri de sare.. Adauga pastele in apa.. Incinge o tigaie non-adeziva si adauga bacon-ul taiat bucatele. Adauga catelul de usturoi usor zdrobit si o lingura rasa de piper. Amesteca. Ai grija ca baconul improasca grasime.. Intr-un bol mic bate 2 oua, la care adaugi 30 g de Pecorino ras si o lingura de apa (din apa in care fierb paste). Adauga si o lingura rasa de

Paste Carbonara clasice


Portii

4

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 400 gr paste

  • 2 buc ou

  • 100 gr bacon

  • 2 lingurite piper negru

  • 3 linguri sare

  • 1 buc usturoi

  • 150 gr branza Pecorino

Mod de preparare

  • Fierbe apa intr-o oala si adauga 2 linguri de sare.
  • Adauga pastele in apa.
  • Incinge o tigaie non-adeziva si adauga bacon-ul taiat bucatele. Adauga catelul de usturoi usor zdrobit si o lingura rasa de piper. Amesteca. Ai grija ca baconul improasca grasime.
  • Intr-un bol mic bate 2 oua, la care adaugi 30 g de Pecorino ras si o lingura de apa (din apa in care fierb paste). Adauga si o lingura rasa de sare. Bate bine. Intr-un alt bol rade restul de branza Pecorino.
  • Cand baconul a prins o culoare aurie, da focul la minim si scoate/arunca usturoiul. Scoate cu un cleste pastele din oala direct in tigaie. Nu le scurge! Avem nevoie de lichid.
  • Acum mare atentie: trebuie sa adaugam ouale fara ca ele se se inchege intr-o omleta. De aceea este nevoie ca tigaia sa nu fie foarte fierbinte. Opreste focul la tigaie si asteapta 1-2 minute.
  • Adauga rapid ouale, restul de Pecorino ras si 2 linguri de apa din paste si amesteca rapid. Ar trebui sa obtii o crema frumoasa ce invaluie pastele.

Share