Diverse

Paste bolognesse gratinate

Dam prin masina de tocat ceapa, morcovul si albitura. Calim usturoiul zdrobit, adaugam legumele macinate dupa care urmeaza carnea, condimentele ( curry, boia, nucsoara, busuioc, oregano) si putin patrunjel. Dupa ce am calit bine punem rosiile si pasta de tomate. Lasam sa fiarba vreo 30 de minte dupa care stingem cu vin si mai lasam inca pe atat. Punem la fiert apa cu sare, coriandru, foi de dafin,

Paste bolognesse gratinate

Ingrediente

  • 2 cepe rosii2 cepe albe1 morcov potrivit1 telina mica, eu am pus albitura1/2 kg carne tocata porc si vita1 pahar vin rosu sec4 catei mari de usturoipatrunjel3 linguri pasta concentrata de tomate5 rosii mari pasatefoi de dafin1 lgt boia1 lgt curryun praf de nucsoaracimbruoreganobusuiocpiperulei de masline400 gr penne sau tagliatelleparmezanbranza rasa

Mod de preparare

  • Dam prin masina de tocat ceapa, morcovul si albitura. Calim usturoiul zdrobit, adaugam legumele macinate dupa care urmeaza carnea, condimentele ( curry, boia, nucsoara, busuioc, oregano) si putin patrunjel. Dupa ce am calit bine punem rosiile si pasta de tomate. Lasam sa fiarba vreo 30 de minte dupa care stingem cu vin si mai lasam inca pe atat. Punem la fiert apa cu sare, coriandru, foi de dafin, oregano, 1 catel de usturoi, mix de curry si cand clocoteste punem pastele. Amestecam in ele sa nu se prinda si le fierbem al dente. Le strecuram si le adaugam in compozitia de carne fierbinte. Putem sa le servim si separat cu parmezan deasupra sau le putem pregati pentru gratinat in felul urmator: dupa ce le-am amestecat cu sosul le asezam intr-o tava, le presaram cu branzeturi si dam la cuptorul incalzit vreo 20 min sa se gratineze. Din cantitatile de mai sus am facut doua portii de spaghete cu sos separat si a doua zi am facut din restul de carne si 1/2 pachet de paste scurte la cuptor.

Share