Sosuri

Pasta de tomate

Rosiile se spala bine bine. Se taie partea in care a fost codita si apoi se taie in doua. fiecare rosie. Se dau la robot pe putere maxima,pana nu ramane urma de pielita. Chiar nu ramane. Apoi le fierbeti pana scad la consistenta dorita de voi. Eu le-am lasat vreo 2 ore.

Un sos de rosii facut in casa, fara conservanti si foarte rapid de facut. Fiertul dureaza mai mult….Intotdeauna mi-a displacut profund facutul bulionului. Pentru ca dureaza mult, produce multa mizerie, iar gustul lui nu se compara cu leguma in sine. Aceasta pasta foloseste toata pulpa legumelor, nu doar sucul. Iar vorbele batranesti cum ca nu ar rezista rosiile peste iarna daca scapam vreo saman

Pasta de tomate

Ingrediente

  • rosii (cate aveti) zahar (optional, daca rosiile sunt mai acrisoare) Eu nu am pus

Mod de preparare

  • Un sos de rosii facut in casa, fara conservanti si foarte rapid de facut. Fiertul dureaza mai mult….Intotdeauna mi-a displacut profund facutul bulionului. Pentru ca dureaza mult, produce multa mizerie, iar gustul lui nu se compara cu leguma in sine. Aceasta pasta foloseste toata pulpa legumelor, nu doar sucul. Iar vorbele batranesti cum ca nu ar rezista rosiile peste iarna daca scapam vreo samanta e doar poveste. Anul trecut nu mi s-a stricat nici o sticla. E atat de dulce pasta asta ca iti vine sa o papi (bei) goala. Iar la iarna, la tocanite, ciorbe, sosuri, pizza, paste, va fi ideala.

Share