Aperitive / Garnituri

Pasta de pastai galbene

Se curata pastaile si se spala.Se pun intr-o oala impreuna cu morcovii, ceapa si se lasa sa fiarba pana cand legumele se inmoaie bine.Legumele se scurg apoi se paseaza impreuna cu usturoiul, zeama de lamaie, uleiul de masline, mierea, sare de mare si piper negru, dupa gust.Amestecul trebuie sa fie vascos si bine omogenizat.Se lasa sa se raceasca iar inainte de servire se presara cu boia dulce.

Pasta de pastai galbene


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 400 gr pastai galbene

  • 150 gr morcovi, curatati si feliati

  • 1 ceapa, curatata si tocata

  • 2 catei de usturoi, zdrobiti

  • zeama de la ½ lamaie

  • 1 lingurita ulei de masline cu aroma de lamaie

  • 1 lingurita miere

  • sare de mare si piper negru

  • un praf de boia dulce

Mod de preparare

  • Se curata pastaile si se spala.Se pun intr-o oala impreuna cu morcovii, ceapa si se lasa sa fiarba pana cand legumele se inmoaie bine.Legumele se scurg apoi se paseaza impreuna cu usturoiul, zeama de lamaie, uleiul de masline, mierea, sare de mare si piper negru, dupa gust.Amestecul trebuie sa fie vascos si bine omogenizat.Se lasa sa se raceasca iar inainte de servire se presara cu boia dulce.

Share