Mancaruri de post

Pasta de naut cu seminte si patrunjel

De la aceasta reteta am pornit https://www.bucataras.ro/retete/hummus-verde-cu-ierburi-si-seminte-78444.html. Mi-am dorit insa un preparat de post, deci am renuntat la iaurt, am adaugat seminte de susan si dovleac  si in compozitie, pe care le-am prajit usor in prealabil. Am renuntat la parte din condimente pentru ca am dorit ca pasta mea de naut sa aiba gust intens de seminte de susan prajite.Si am servit-o cu lipii de casa, facute dupa reteta https://www.bucataras.ro/retete/lipii-de-casa-63754.html.

Intr-o tigaie uscata punem semintele de dovleac si susan. Le punem la foc mic, amestecand   ocazional si le lasam sa se rumeneasca usor. Le mixam, dupa ce am pastrat cateva ptr decor.Intr-un vas inalt punem nautul, patrunjelul spalat si taiat  mai marunt, semintele mixate, sare, piper, uleiul de masline , zeama de lamaie si mixam bine.

Daca este nevoie adaugam 1-2 linguri din

Pasta de naut cu seminte si patrunjel


Portii

5

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 200 gr naut din conserva sau fiert in prealabil

  • 1 gramada patrunjel

  • 70 gr seminte de dovleac si susan

  • sare

  • piper negru macinat

  • zeama de lamaie dupa gust

  • 4 linguri ulei de masline+ptr decor

  • lipie ptr servit (500 gr faina, 250 ml apa calduta, sare, 1 lingurita zahar,1 lingura ulei,5 gr drojdie)

Mod de preparare

  • Intr-o tigaie uscata punem semintele de dovleac si susan. Le punem la foc mic, amestecand   ocazional si le lasam sa se rumeneasca usor. Le mixam, dupa ce am pastrat cateva ptr decor.Intr-un vas inalt punem nautul, patrunjelul spalat si taiat  mai marunt, semintele mixate, sare, piper, uleiul de masline , zeama de lamaie si mixam bine.

    Daca este nevoie adaugam 1-2 linguri din apa in care a fiert nautul.Asezam pasta intr-un castron, o decoram cu semintele pastrate, putin ulei de masline si patrunjel verde. Pastram pasta de naut la rece pana in momentul servirii.Servim pasta de naut cu lipii de casa.

    Pentru lipii amestecam faina cu drojdia uscata, facem o adauncitura la mijloc in care punem  apa calda, uleiul, zaharul si sarea.  Framantam bine compozitia  si o lasam la crescut 1/2 de ora, dupa care o rupem in bucati. Intindem cu sucitorul fiecare bucata pe o planseta infainata.O lasam sa creasca cateva minute, apoi o coacem pe o tigaie de fonta neunsa, pe ambele parti.

Share