Aperitive / Garnituri

Pasta de naut cu ardei copt

Am folosit atat naut de la conserva cat si ardei capia copt de la borcan, motiv pentru care totul a mers foarte rapid. Am pus nautul, ardeii capia si usturoiul in vasul robotului de bucatarie. Am blenduit la viteza mare pana totul s-a maruntit foarte bine. Am curatat peretii vasului cu o spatula si am blenduit totul pana nu am avut bucatele mari ramase. Am redus viteza robotului si prin spatiul accesibil am turnat uleiul in fir subtire, apoi pasta tahini, sare si fulgi de chili rasniti. Cand totul a capatat consistenta unei paste fine am oprit robotul. Am potrivit de gust, daca mai era nevoie, am adaugat patrunjelul tocat fin din cutit, am amestecat, am lasat la rece pentru 30 minute si am servit. Sa va fie de folos!!

daca nu va plac conservele, puneti naututl cu putin bicarbonat si apa, si-l lasati peste noapte sa se umfle. Apoi il fierbeti pana bobul este bine fiert am folosit ardei capia in otet de la borcan…fiind putin acri nu a necesitat adaos de zeama de lamaie patrunjelul este optional, deaca nu va place nu-l puneti sau puteti sa-l adaugati de la inceput in robot

Reteta se aseamana cu hummus-ul cunoscut de cei mai multi dintre voi, doar ca am simplificat si mai mult reteta, iar ca si plus am adaugat ardei capia copt. Astfel de paste tartinabile le fac destul de des, sunt foarte hranitorae, nautul contine proteine si este un bun inlocuitor al carnii, al mezelurilor de fapt, pe care le folosim cel mai des la sandvisuri.Serviti cu paine, prajita sau nu, alatu

Pasta de naut cu ardei copt

Ingrediente

  • 1 conserva naut(200 gr bob) 4 ardei capia copti sare si fulgi de chili rasniti dupa gust 2 linguri pasta tahini 2 linguri ulei de masline 1-2 catei de usturoi 1 legatura mica patrunjel proaspat

Mod de preparare

  • Reteta se aseamana cu hummus-ul cunoscut de cei mai multi dintre voi, doar ca am simplificat si mai mult reteta, iar ca si plus am adaugat ardei capia copt. Astfel de paste tartinabile le fac destul de des, sunt foarte hranitorae, nautul contine proteine si este un bun inlocuitor al carnii, al mezelurilor de fapt, pe care le folosim cel mai des la sandvisuri.Serviti cu paine, prajita sau nu, alaturi de salate, dar mie mi-a placut cel mai mult cu chipsuri tortilla.

Share