Romaneasca

Pasta de gogosari (sau ardei kapia)

Pasta de gogosari nu-mi lipseste niciodata din camara, pe timp de iarna. O folosesc la ciorbe, sosuri cu carne, sosuri pentru paste, tocanite. Are un gust delicios, o folosesc in loc de boia. Este o conserva extrem de usor de facut, foarte spornica. Mi se pare un ingredient nepretuit, care da un plus de gust oricarei retete.

Spalam borcanele cu apa fierbinte si le lasam la scurs. Gogosarii (simpli sau amestecati cu ardei kapia) spalati ii curatam de cotor si ii taiem in felii, pe care le dam prin masina de tocat carnea sau ii tocam la robot.. Punem uleiul la incalzit si rasturnam peste el gogosarii macinati, amestecand mereu, sa nu se prinda de baza cratitei. Cand pasta este bine fiarta (aproximativ 30-40 de minute),

Pasta de gogosari (sau ardei kapia)


Portii

20

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 5 kg gogosar

  • 250 ml ulei

  • 1 lingura sare

Mod de preparare

  • Spalam borcanele cu apa fierbinte si le lasam la scurs. Gogosarii (simpli sau amestecati cu ardei kapia) spalati ii curatam de cotor si ii taiem in felii, pe care le dam prin masina de tocat carnea sau ii tocam la robot.
  • Punem uleiul la incalzit si rasturnam peste el gogosarii macinati, amestecand mereu, sa nu se prinda de baza cratitei. Cand pasta este bine fiarta (aproximativ 30-40 de minute), adaugam sare, cam o lingura (nu trebuie sa fie sarata).
  • Punem compozitia in sticlele curate si uscate, asa fierbinte, punem capacele si lasam borcanele in pat cald (o cutie captusita cu paturi, acoperim si borcanele), o zi-doua, pana se racesc complet. Apoi putem pune borcanele in camara.

Share