Sezon

Pasta de fasole

Se spala fasolea si se lasa la inmuiat in apa calduta.Se taie morcovul,telina.pastarnacul, si ceapa cubulete.Se pune o oala cu apa sa fiarba.Cand a inceput sa fiarba se pune zarzavatul taiat si fasolea.Se adauga si cimbrul.Cine doreste poate adauga in timpul fierberii si 1 lingura de pasta de tomate.Se lasa la fiert pana se inmoaie bine fasolea.Se scurge,si se da prin masina de tocat,robot sau blender.Eu am pasato la robot.Asa a fost cererea,fasole pasta.Intr-o cratita se pune 2 linguri de ulei si o ceapa micuta.Se caleste pana devine sticloasa.Se adauga fasolea peste ceapa si se mai las sa fiarba un pic.Daca este prea groasa pasta se mai subtiaza cu un pic de zeama.Se curata usturoiul si se zobeste bine.Cand oprim fasolea punem si usturoiul.Asa va avea o aroma mai deosebita.Se poate servi cu ceapa taiata solzisori si calita cu pasta de tomate.

Va poftesc dragele mele la o fasolica.

Pasta de fasole

Ingrediente

  • 500 gr fasole alba 1 morcov 1 telina mijlocie 1 pastarnac 1 ceapa 3 linguri ulei 3 linguri pasta de tomate 1 ceapa mai mica pentru calit sare,cimbru 3-4 catei de usturoi

Mod de preparare

  • Va poftesc dragele mele la o fasolica.

Share