Dulciuri

Pasca fara aluat

Este prima data cand pregatesc pasca si sunt foarte multumita de rezultat. Am ales metoda usoara de a pregati, adica fara aluat, pentru a nu da gres din prima. Pentru reteta m-am inspirat de la voi, dragi bucatarasi. Am citit initial una din retetele care au fost la concurs, apoi am gasit o reteta video, apoi v-am luat la rand, am dat la “cautare retete” si care imi facea cu ochiul, mai citeam putin. Am apelat pana si la telefon si am sunat-o pe Deyutzky sa imi dea niste detalii de la reteta ei. Intr-un final le-am combinat si am adaptat dupa ingredientele pe care le-am avut.

Pentru inceput lasam stafidele la umflat intr-un castronel cu putina apa si o esenta de rom.

Intr-un bol mare punem oualele, adaugam zaharul si le mixam bine, pana se topeste zaharul. Adugam branza maruntita cu ajutorul unei furculite,  untul/margarina la temperatura camerei si omogenizam bine amestecul. Adaugam faina trepta

Pasca fara aluat


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500 gr branza proaspata

  • 400 gr smantana

  • 6 oua

  • 100 gr unt sau margarina

  • 200 gr zahar

  • 3 plicuri zahar vanilat

  • 5 linguri ulei

  • 8 linguri faina

  • 2 esente de lamaie

  • o esente de rom

  • 100 gr stafide

  • 50 gr biscuiti macinati

  • un praf de sare

  • un sfert de lingurita praf de copt

  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

  • Pentru inceput lasam stafidele la umflat intr-un castronel cu putina apa si o esenta de rom.

    Intr-un bol mare punem oualele, adaugam zaharul si le mixam bine, pana se topeste zaharul. Adugam branza maruntita cu ajutorul unei furculite,  untul/margarina la temperatura camerei si omogenizam bine amestecul. Adaugam faina treptat, praful de copt si un varf de cutit de sare. La final adaugam smantana, stafidele scurse bine de apa si esenta de lamaie. Tapetam o tava (eu am folosit una rotunda de 28 cm) cu hartie de copt peste care adaugam un strat subtire de biscuiti pisati. Punem compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute, la foc mediu. Pasca se scoate din tava cand se raceste. Se orneaza cu zahar pudra, dupa preferinta.

    Pofta buna !

     

Share