Dulciuri

Pasca cu branza dulce

O reteta de Pasca usor de facut si foarte buna la gust!

Intr-un bol se pun faina, galbenusurile, drojdia, zaharul, laptele, margarina si coaja de lamaie si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se acopera bolul cu un prosop curat si se lasa la loc caldut aproximativ o ora sa creasca.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Se intinde aluatul astfel incat foaia sa aiba 1/2 cm grosime. Se unge o tava cu unt, apoi se pune aluatu

Pasca cu branza dulce


Portii

12

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • Aluat

  • 300 grame de faina

  • 60 ml lapte la temperatura camerei

  • 200 grame margarina la temperatura camerei

  • 200 grame zahar

  • 1 plic drojdie uscata

  • 2 galbenusuri

  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie

  • Umplutura

  • 1 kg branza dulce

  • 4 oua

  • 1 plic zahar vanilinat

  • zahar dupa gust

  • 2-3 linguri de gris

  • stafide

  • Un galbenus pentru uns

Mod de preparare

  • Intr-un bol se pun faina, galbenusurile, drojdia, zaharul, laptele, margarina si coaja de lamaie si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se acopera bolul cu un prosop curat si se lasa la loc caldut aproximativ o ora sa creasca.

    Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

    Se intinde aluatul astfel incat foaia sa aiba 1/2 cm grosime. Se unge o tava cu unt, apoi se pune aluatul in tava (marginile tavii sa fie acoperite cu aluat). Daca ramane aluat peste margini, acesta se taie urmand ca din el sa se faca impletituri, floricele, frunze pentru ornat.

    Intr-un alt bol se amesteca bine cu o lingura de lemn branza, oualele, zaharul, zaharul vanilinat, stafidele si grisul. Se toarna in tava, se orneaza, se unge aluatul cu galbenus si apoi se baga la cuptor pentru aproximativ o ora.

    Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Share