Aluaturi si foietaje

Pasca cu branza dulce

Aluat:Se fierb 200ml lapte, se ia de pe foc si se adauga 100gr faina amestecand foarte repede. Se lasa la racorit. Cand este inca caldut se amesteca cu drojdia dizolvata cu putin zahar. Se lasa la crescut. Cand si-a dublat volumul se adauga la restul cantitatii de faina, galbenusuri, lapte, ulei, unt topit, arome, zahar. Se framanta un aluat bine de tot. Se lasa la crescut.Umplutura:Branza se ames

Pasca cu branza dulce

Ingrediente

  • Aluat:1kg faina alba de foarte buna calitate8 galbenusuri600ml lapte50 ml ulei60 g drojdie proaspata200 g unt200 g zahar20 ml romcoaja rasa de la o lamaie si o portocala,un praf de sarevanile (esenta sau zahar vanilinat)Umplutura:1500 g branza dulce200 g stafide300 g zahar5 ouaesenta de rom

Mod de preparare

  • Aluat:Se fierb 200ml lapte, se ia de pe foc si se adauga 100gr faina amestecand foarte repede. Se lasa la racorit. Cand este inca caldut se amesteca cu drojdia dizolvata cu putin zahar. Se lasa la crescut. Cand si-a dublat volumul se adauga la restul cantitatii de faina, galbenusuri, lapte, ulei, unt topit, arome, zahar. Se framanta un aluat bine de tot. Se lasa la crescut.Umplutura:Branza se amesteca cu zaharul, ouale batute, esenta de rom si stafidele.Impartim aluatul in trei portii, la fel si umplutura.Din fiecare parte de aluat se opreste jumatate pentru modelat iar cealta jumatate se intinde foaie si se aseaza in forma de copt. Pe marginea aluatului asezam o impletitura facuta din restul aluatui oprit. Punem branza si apoi putem decora din putin aluat cateva floricele, cruci sau ce alte forme dorim. Se unge cu un ou batut tot ce este aluat si se da la cuptor.Pasca se scoate din tava cand aceasta este rece.

Share