Sezon

Pasca cu aluat

Intr-un bol se pune faina, se face un gol in mijloc si se adauga galbenusurile, maiaua pregatita din drojdie, lapte si putin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele.Se obtine un aluat de cozonac si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.In alt bol, se pun: branza de vaci, smantana, zaharul, grisul, coaja de citrice, un praf de sare, zaharul vanilat si ouale. Se amesteca cu mixe

Pasca cu aluat

Ingrediente

  • Aluat:-500 g faina-150 g zahar-50 g unt-50 ml ulei-3 gabenusuri +1 pentru uns-250 ml lapte-25 g drodie-esente-coaja de citrice-sareUmplutura:-700g branza de vaci-3 oua-3-4 linguri smantana grasa-200 g zahar-4 linguri gris-100g stafide-zahar vanilat-esenta de rom-coaja citrice-un praf de sare

Mod de preparare

  • Intr-un bol se pune faina, se face un gol in mijloc si se adauga galbenusurile, maiaua pregatita din drojdie, lapte si putin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele.Se obtine un aluat de cozonac si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.In alt bol, se pun: branza de vaci, smantana, zaharul, grisul, coaja de citrice, un praf de sare, zaharul vanilat si ouale. Se amesteca cu mixerul, iar la sfarsit se adauga stafidele care au fost spalate dinainte si lasate la inmuiat in esenta de rom.Cand a crescut aluatul se imparte in doua. Din jumatate se intinde o foaie intr-o forma rotunda (diametrul de 25 cm) unsa cu unt, iar din cealalta jumatate se fac impletituri care se aseaza in jurul foii inainte de a se turna umplutura, si o cruce pe care o vom asezam peste umplutura.Ungem pasca cu galbenus, o mai lasam la crescut o jumatate de ora si o dam la cuptorul incalzit in preabil, pentru 30-40 de minute la foc potrivit.

Share