Dulciuri

Pariziene cu mere

Batem ouale cu zaharul. Dizolvam mierea, untul si drojdia in laptele cald. Le amestecam si adaugam faina, putin cate putin.  Lasam la dospit.

Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam pana ajungem la consistenta optima. Intindem un dreptunghi pe care il taiem im mai multe dreptunghiuri mici. Eu am facut 5 mari, dar va recomand sa faceti 10 mai mici.

Radem merele si l

Pariziene cu mere


Portii

10

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • pentru aluat:

  • 500 gr faina

  • 200 ml lapte

  • 50 gr unt

  • 2 oua

  • 7 gr drojdie uscata

  • 50 gr miere de albine

  • pentru umplutura:

  • 1/2 kg mere

  • 3 linguri zahar

  • 1 praf scortisoara

  • 1 praf nucsoara

  • pentru uns:

  • 2 galbenusuri

  • 3 linguri lapte

  • 100 ml apa

  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

  • Batem ouale cu zaharul. Dizolvam mierea, untul si drojdia in laptele cald. Le amestecam si adaugam faina, putin cate putin.  Lasam la dospit.

    Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam pana ajungem la consistenta optima. Intindem un dreptunghi pe care il taiem im mai multe dreptunghiuri mici. Eu am facut 5 mari, dar va recomand sa faceti 10 mai mici.

    Radem merele si le punem intr-un vas impreuna cu zaharul, scortisoara si nucsoara. Le lasam pe foc pana ce merele se inmoaie, devin translucide si lichidul lasat in urma fierberii incepe sa se ingroase. Lasam sa se raceasca.

    Ungem dreptunghiul de aluat cu galbenus batut cu lapte si pe jumatate asezam o lingura de umplutura, pe lungime, iar cealalta jumatate o taiem fasiute subtiri, pe latime. Cu cat fasiutele vor fi mai subtiri cu atat aspectul parizienelor va fi mai frumos.

    Rulam astfel incat capetele fasiutelor sa ramana dedesupt si presam usor la capete.  Punem parizienele in tava tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus batut cu lapte.

    Dam la cuptor pana se rumenesc. 

    Fierbem apa impreuna cu zaharul si cat parizienele sunt inca fierbinti le ungem cu siropul obtinut.

Share