Retete de prajituri

Pariziene cu mere ” pentru ceaiul de la ora 5″

Am pregatit aceasta reteta pentru ca se apropie cu pasi rapizi ora 5 , si as vrea sa va servesc dragele mele cu niste pariziene calde, fragede si delicioase perfecte pentru “ceaiul de la ora 5” .Multumesc la toate fetele care au pregatit reteta aceasata pentru ca este delicioasa si am incercat si eu reteta cu o mica schimbare , am framantat aluatul cu iaurt si ma ajutat si fetita mea la pariziene. Acum cand vin si baieteii de la gradinita o sa aibe o surpriza sigur o sa le placa. Va doresc savuratie placuta si sper sa va placa.

Incepem prin a face  maiaua  cu drojdia, 2 lingurite de zahar, 2 linguri faina si putin lapte. Lasam la dospit pentru 10-15 minunte. Dupa ce si-a dublat volumul adaugam restul ingredientelor, framantand si obtinand un aluat omogen. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosopel umed si cald.

Umplutura de mere: spalam merele , le curatam

Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5"


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 500 g. faina

  • 250 g. iaurt acru

  • 50 g. zahar  brun

  • 25 g. drojdie de bere

  • 50 g. unt

  • esenta vanilie

  •  un praf de sare

  • 2 oua  

  • UMPLUTURA :

  • 5-6 mere potrivit de mari

  • 100 g. zahar brun

  • 2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

  • Incepem prin a face  maiaua  cu drojdia, 2 lingurite de zahar, 2 linguri faina si putin lapte. Lasam la dospit pentru 10-15 minunte. Dupa ce si-a dublat volumul adaugam restul ingredientelor, framantand si obtinand un aluat omogen. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosopel umed si cald.

    Umplutura de mere: spalam merele , le curatam de coaja, le spalam din nou, le dam prin razatoarea mare, le scurgem de sucul propiu si le punem intr-o craticioara cu zaharul si le calim la foc mediu. Cand sant aproape gata adaugam scortisoara, mai lasam 2-3 minunte, stingem flacara si lasam la racit.

    Cand aluatul nostru si-a dublat volumul impartim aluatul in bilute egale. Pe planseta de lucru infainata intindem bilutele in foi subtiri, franjuram o jumatate de foaie. Pe jumatatea nefranjurata punem compozitia de mere, rulam, inchidem capetele, iar capetele le punem sub rulourile de pariziene. Asezam parizienele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut pentru inca 20-30 minunte. Le ungem cu ou batul si le coacem la foc potrivit in cuptorul incalzit. 

     

Share