Vegana

Para posata in vin rosu, cu inghetata de vanilie si sos de ciocolata

Para posata in vin rosu, cu inghetata de vanilie si sos de ciocolata.

Intr-o oala incapatoare, se pune vinul rosu cu batoanele de scortisoara, anasonul stelat, coaja de la o portocala si 4 linguri de zahar brun. Intre timp, curatam perele de coaja, dar nu le indepartam codita. Cand vinul incepe sa fiarba, punem perele si le lasam la fiert circa 30 de minute sau pana capata o culoare rosu aprins.. Sosul de ciocolata: Se pune la bain-marie ciocolata cu uleiul de floar

Para posata in vin rosu, cu inghetata de vanilie si sos de ciocolata


Portii

4

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 4 buc pere

  • 1 l vin rosu sec

  • 2 buc baton de scortisoara

  • 2 buc anason stelat

  • 50 gr coaja de portocala

  • 200 gr inghetata de vanilie vegana

  • 200 gr ciocolata neagra

  • 6 linguri zahar brun

  • 20 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

  • Intr-o oala incapatoare, se pune vinul rosu cu batoanele de scortisoara, anasonul stelat, coaja de la o portocala si 4 linguri de zahar brun. Intre timp, curatam perele de coaja, dar nu le indepartam codita. Cand vinul incepe sa fiarba, punem perele si le lasam la fiert circa 30 de minute sau pana capata o culoare rosu aprins.
  • Sosul de ciocolata: Se pune la bain-marie ciocolata cu uleiul de floarea soarelui si cu 2 linguri de zahar. Se amesteca constant, pana obtinem un sos omogen.
  • Se servesc perele posate, impreuna cu un glob de ingheteata de vanilie vegana si sosul de ciocolata.

Share