Retete de prajituri

Para fondanta in rochie crocanta

Perele se curata de coaja si se fierb in apa care adaugam esentele,cuisoarele,zaharul si scortisoara.Foaia de prajitura se intinde pe masa si se taie fasii subtiri care rulam perele dupa racire,apoi le ungem cu oul batut si amestecat cu o lingura de apa si le dam la copt sa se rumeneasca.

Se pudreaza pe deasupra cu zahar fin si se  pot servi cu frisca si fulgi de ciocolata.Normal o

Para fondanta in rochie crocanta


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • 1 pachet de foietaj din comert

  • 6 pere

  • 400 ml de apa

  • 2 esente de rom

  • 4 linguri de zahar

  • 1 esenta de lamaie

  • 6 cuisoare nemacinate

  • 1 lingurita de scortisoara

  • ptr uns:un galbenus de ou

  • o lingura de apa

  • ptr ornat:zahar farin

  • frisca si fulgi de ciocolata

Mod de preparare

  • Perele se curata de coaja si se fierb in apa care adaugam esentele,cuisoarele,zaharul si scortisoara.Foaia de prajitura se intinde pe masa si se taie fasii subtiri care rulam perele dupa racire,apoi le ungem cu oul batut si amestecat cu o lingura de apa si le dam la copt sa se rumeneasca.

    Se pudreaza pe deasupra cu zahar fin si se  pot servi cu frisca si fulgi de ciocolata.Normal originala reteta era sa fierbem perele in vin alb sec,dar eu am adaugat apa cu esente e mai bun ptr copii asa.Pofta buna!

Share