Romaneasca

Papricas cu ciuperci

Un pranz delicios!

Se taie carnea spalata si zvantata in cubulete, apoi se prajeste in uleiul incins.. Cand incepe sa se rumeneasca usor, se adauga si ceapa taiata fin, usturoiul feliat subtire si ciupercile feliate.. Se lasa sa se caleasca bine, apoi se adauga smantana, in care am amestecat bine faina. Se toarna si paharelul de vin alb sec.. Se lasa sa clocoteasca circa 10 minute, apoi se sareaza si se condimenteaz

Papricas cu ciuperci


Portii

3

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 500 gr carne de pui

  • 500 gr ciuperci Champignon

  • 150 ml smantana

  • 150 ml vin alb sec

  • 1 buc ceapa

  • 3 catei usturoi

  • 3 linguri ulei

  • 2 linguri faina

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • praf de cimbru uscat

  • dupa gust sare

  • praf de piper

  • praf de nucsoara macinata

Mod de preparare

  • Se taie carnea spalata si zvantata in cubulete, apoi se prajeste in uleiul incins.
  • Cand incepe sa se rumeneasca usor, se adauga si ceapa taiata fin, usturoiul feliat subtire si ciupercile feliate.
  • Se lasa sa se caleasca bine, apoi se adauga smantana, in care am amestecat bine faina. Se toarna si paharelul de vin alb sec.
  • Se lasa sa clocoteasca circa 10 minute, apoi se sareaza si se condimenteaza cu piper, cimbru, nucsoara dupa plac, apoi se opreste focul si se presara verdeata tocata fin pe deasupra.

Share