Romaneasca

Papanasi cu faina de soia

Un desert delicios.

Scurgem bine branza de vaca. O punem intr-un bol si o combinam cu zaharul, oul, galbenusul de ou, coaja de lamaie si pasta de vanilie.. Amestecam faina alba cu faina de soia, praful de copt, un praf de sare si o adaugam peste branza. Framantam, pana obtinem un aluat omogen, moale, care sa se desprinda de pe mana.. Rasturnam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si intindem o foaie de aproxim

Papanasi cu faina de soia


Portii

6

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaca

  • 290 gr faina alba

  • 80 gr zahar alb

  • 1 buc galbenus de ou

  • 1 lingurita praf de copt

  • 1 lingurita pasta de vanilie

  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

  • dupa gust dulceata de coacaze

  • 80 gr faina de soia

  • 1 buc ou

  • praf de sare

  • dupa gust smantana fermentata (acra)

  • 1 l ulei

Mod de preparare

  • Scurgem bine branza de vaca. O punem intr-un bol si o combinam cu zaharul, oul, galbenusul de ou, coaja de lamaie si pasta de vanilie.
  • Amestecam faina alba cu faina de soia, praful de copt, un praf de sare si o adaugam peste branza. Framantam, pana obtinem un aluat omogen, moale, care sa se desprinda de pe mana.
  • Rasturnam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si intindem o foaie de aproximativ 2 cm grosime. Decupam aluatul la 2 dimensiuni cu cutterul de patiserie, de 8 cm, respectiv 6 cm. Decupam centrul fiecarui disc cu o forma de 2 cm. Cu aluatul decupat din mijloc facem bile mici.
  • Incingem uleiul in friteuza sau intr-o cratita la 175°C. Prajim papanasii timp de 4-5 minute sau pana cand sunt rumeni pe ambele parti. Ii scoatem pe hartie absorbanta si ii lasam sa se raceasca putin.
  • Servim papanasii cu smantana si dulceata de coacaze negre.

Share