Deserturi

Panna cotta cu lapte condensat si zmeura

Se amesteca pe foc intr-un vas laptele de cocos, smantana, laptele condensat, iar cand au ajuns la punctul de fierbere, se da vasul deoparte, se incorporeaza gelatina hidratata 5 min in apa rece, iar dupa omogenizare, se pune in cupe cu o masura (eu am folosit un pahar mic de unica folosinta); se pun cupele in frigider sprijinite in pozitie oblica (eu am rulat un prosop si le-am sprijinit, sa nu a

Panna cotta cu lapte condensat si zmeura

Ingrediente

  • 200 ml lapte condensat dulce1 cutie lapte de cocos400 ml smantana lichida2 plicuri foi de gelatina500 g zmeura4 linguri miere

Mod de preparare

  • Se amesteca pe foc intr-un vas laptele de cocos, smantana, laptele condensat, iar cand au ajuns la punctul de fierbere, se da vasul deoparte, se incorporeaza gelatina hidratata 5 min in apa rece, iar dupa omogenizare, se pune in cupe cu o masura (eu am folosit un pahar mic de unica folosinta); se pun cupele in frigider sprijinite in pozitie oblica (eu am rulat un prosop si le-am sprijinit, sa nu alunece).In acest timp, zmeura curatata, spalata,scursa, se paseaza cu blenderul, se trece prin sita, piureul se pune intr-un vas pe foc impreuna cu mierea, iar cand a ajuns la temperatura de fierbere, se da vasul deoparte si se incorporeaza al doilea plic cu gelatina hidratata in apa rece.Se scot cupele din frigider, doar daca s-a intarit continutul, se pune cu aceeasi masura zmeura, apoi se lasa la frigider cel putin 4 h sau pana a doua zi, pentru siguranta.La servire se orneaza cu zmeura si menta.Crema ramasa se poate pune intr-o alta forma de silicon si tinuta de asemenea la frigider pana a doua zi.

Share