Deserturi

Panna cotta cu iaurt

Un dulce gustos si foarte usor de preparat.

Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml de apa rece si se lasa pentru aproximativ 5-7 minute.. Intr-o cratita, se pun pe foc laptele, impreuna cu smantana pentru frisca (sau frisca lichida, dar neindulcita), praful de sare si mierea, pana cand se topeste mierea si se incalzeste foarte bine lichidul.. Intre timp, se incalzeste gelatina la foc mic, pana aproape de punctul de fierbere.. Se ia lichidul

Panna cotta cu iaurt


Portii

4

portii


Timp preparare

97

minute


Timp gatire

97

minute

Ingrediente

  • 200 gr iaurt cremos

  • 200 ml lapte

  • 200 ml smantana pentru frisca

  • 2 ml esenta de vanilie

  • 4 linguri miere

  • 10 gr gelatina

  • 4 felii ardei iute rosu

  • dupa gust coaja de lamaie rasa

  • praf de sare

  • 100 ml apa

Mod de preparare

  • Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml de apa rece si se lasa pentru aproximativ 5-7 minute.
  • Intr-o cratita, se pun pe foc laptele, impreuna cu smantana pentru frisca (sau frisca lichida, dar neindulcita), praful de sare si mierea, pana cand se topeste mierea si se incalzeste foarte bine lichidul.
  • Intre timp, se incalzeste gelatina la foc mic, pana aproape de punctul de fierbere.
  • Se ia lichidul de pe foc si se adauga iaurtul cremos (e foarte important ca acesta sa fie la temperatura camerei si NU proaspat scos din frigider) si aromele (coaja de lamaie, esenta de vanilie si ardeiul iute tocat marunt). Se raceste in prealabil gelatina (nu foarte tare, cat sa fie suportabila caldura la atingerea cu degetul) si se toarna peste lichid, amestecand continuu cu un tel.
  • Lichidul rezultat se toarna in forme individuale sau intr-un vas mai mare si se lasa la temperatura camerei, pana se raceste putin, pentru a fi bagat in frigider. Se lasa la frigider pentru cel putin 3 ore.

Share