Dulciuri

Panna cotta cu cirese

Reteta am luat-o de aici! http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2016/05/panna-cotta-cu-cirese.html
Nu va pot explica cat de super buna este !yummmmmmmmmmmmm mai vreau! :X

Ciresele se spala bine, se scot samburii si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul, apa si batonul de scortisoara.

Se lasa pe foc cam 15 minute, pana se obtine un sos mai gros.

Se scoate batonul de scortisoara si se pune extractul de vanilie.

Se opresc 8 linguri din compozitia de cirese.

Restul se paseaza cu un mixer vertical pana devine o crema fluida.

Panna cotta cu cirese


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 300 g cirese

  • 100 g zahar

  • 300 ml lapte

  • 200 ml smantana lichida

  • 3 linguri apa

  • 1 baton de scortisoara

  • 1 lingurita extract de vanilie

  • 10 g gelatina granule

Mod de preparare

  • Ciresele se spala bine, se scot samburii si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul, apa si batonul de scortisoara.

    Se lasa pe foc cam 15 minute, pana se obtine un sos mai gros.

    Se scoate batonul de scortisoara si se pune extractul de vanilie.

    Se opresc 8 linguri din compozitia de cirese.

    Restul se paseaza cu un mixer vertical pana devine o crema fluida.

    Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa si se lasa deoparte.

    Laptele se amesteca cu smantana lichida, se pune pe foc pana se incalzeste,se adauga gelatina pana se dizolva complet gelatina.

    Laptele se pune peste pasta de cirese pasata,se toarna in forme si se dau la frigider pentru 3-4 ore sau pana a doua zi.

    Cand serviti se pune sosul de cirese.

     

Share