Deserturi

Pandispan cu ness si dulceata

Ouale se vor mixa impreuna cu zaharul, pana se va forma o crema spumoasa ce creste in volum.Apoi se adauga pe rand laptele si uleiul, putin cate putin mixand incontinuu. La final se va adauga faina, pe care o amestecam cu praful de copt. Compozitia obtinuta se va imparte in 3 boluri astfel incat : un bol va ramane simplu, in al doilea adaugam cacao si ness, iar in al treilea adagam dulceata. Se va unge o tava nu prea mare (eu am folsit cea din folie de aluminiu)cu ulei si se va tapeta cu faina, dupa care se va turna compozitia primului bol pe mijlocul tavii, formandu-se un cer.Compozitia celui de al doilea bol se va turna exact in mijlocul primei compozitii.Iar compozitia celui de al treilea bol se va turna in mijlocul celei de a doua compozitie ca in poza.Se da la cuptor bine incins timp de 55 de minute la foc moderat.Cat este calduta se pudreaza cu zahar pudra.

Dulceata trebuie sa fie bine inchegata deoarece va subtia compozitia si riscam sa nu se coaca. Ordinea asezarii compozitiei se poate inversa in functie de cat doreste fiecare, dar eu am ajuns la concluzia: daca dorim o coacere uniforma a acestei prajituri ordinea ar trebui sa fie 3-2-1 si nu 1-2-3.

Am preluat reteta din revista Practic in bucatarie dar la care am facut mici modificari, iar eu am sa o prezint asa cum am facut-o.

Pandispan cu ness si dulceata

Ingrediente

  • 5 oua; 200g de zahar; O cana de lapte; O cana de ulei; 1 1/2 cana de faina; 1 lingura de cacao; 1 lingura de ness; Un praf de copt; 4 linguri de dulceata de hultoane (cirese mari)

Mod de preparare

  • Am preluat reteta din revista Practic in bucatarie dar la care am facut mici modificari, iar eu am sa o prezint asa cum am facut-o.

Share