Deserturi

Pandispan cu fructe de vara

Mai intai spalam fructele rabarbura si caisele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici.Ungem tava cu margarina sau unt, asezam cubuletele de rabarbura si caisele taiate. Presaram zaharul si zaharul vanilat.Pregatim blatul: batem albusurile cu praful de sare folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand in continuare apoi adaugam galbenusurile, esenta de vanilie, apa si uleiul folosind mixerul la treapta mai mica. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.Turnam compozitia obtinuta peste fructe, apoi asezam si fructele noastre mici si rosii 🙂 Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 min.Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.Cand s-a racit rasturnam prajitura pe un o plansa.Taiem felii si servim!O prajitura – dulce acrisoara perfecta pentru vara!

Prajitura tinuta la rece este foarte racoroasa datorita fructelor.

Cele mai bune prajituri vara, sunt cele cu fructe, iar pandispanurile cu fructe mai au si avantajul ca se fac foarte rapid!

Pandispan cu fructe de vara

Ingrediente

  • Ce am folosit pentru aceasta prajitura gustoasa: – 5 oua – 170 gr zahar – 250 gr faina – 1 plic praf de copt – 1 esenta de vanilie – 100 ml ulei – 4 linguri apa – un varf de sare Fructe: – 400 gr rabarbura – 200 gr caise – 100 gr strugurei rosii – 5 linguri zahar – 2 plicuri zahar vanilat – 2 linguri margarina/unt pentru uns tava

Mod de preparare

  • Cele mai bune prajituri vara, sunt cele cu fructe, iar pandispanurile cu fructe mai au si avantajul ca se fac foarte rapid!

Share