Paste/pizza

Painici Laugenbrot

Intr-un castronel se pune drojdia,cu putina apa calda,zaharul si 3 linguri de faina. Se amesteca foarte bine.Intr-un bol inalt se pune faina,se face o gaura in mijloc si de adauga drojdia omogenizata,se lasa 10 minute la cald.Se adauga sarea,uleiul,se aduna faina in jurul drojdiei si se amesteca usor,treptat se adauga apa calda.Se mai completeaza cu faina daca este nevoie,trebuie sa avem un aluat moale,elastic dar sa nu fie lipicios.Se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa pana se dubleaza volumul.Pe masa de lucru se presara faina si se framanta aluatul si formam un sul gros pe care il taiem bucati egale.Mie mi-au iesit 14 bucati.Intr-o oala punem 2 litri de apa,sarea mare si bicarbonatul.Cand incepe sa clocoteasca se adauga painicile,pe rand,pentru 30 secunde.Se scot cu o strecuratoare si se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt.Se lasa spatiu intre ele,eu am folosit 2 tavi.Cu varful unui cutit ascutit se cresteaza painicile si se presara semintele de susan.Se baga in cuptorul preincalzit pentru 20 minute la o temperatura de 200 grade.

Se lasa la cuptor pana se rumenesc. Se servesc atat calde cat si reci.

O reteta minunata,by gaby care au mai facut-o 1000 de bucatarasi:))) sunt super bune

Painici Laugenbrot

Ingrediente

  • 500-600 g faina 1 plic de drojdie uscata 250 ml apa calda 1 lingura de zahar 1 lingurita sare fina 5 linguri ulei de masline Separat: 2 litri de apa 10 lingurite bicarbonat de sodiu 1/2 de lingura sare mare seminte de susan

Mod de preparare

  • O reteta minunata,by gaby care au mai facut-o 1000 de bucatarasi:))) sunt super bune

Share