Paste/pizza

Paine umpluta

Aluat.Intr-un bol curat si uscat punem faina cernuta, oul, untul la temperatura camerei, sarea, zaharul si sarea.Adaugam apa calduta, putin cate putin, omogenizand usor amestecul. Ne oprim cand obtinem un aluat ferm, elastic. Adaugam putin cate putin uleiul, framantand. Il terminam de incorporat si mai framantam 10 minute. E un aluat minunat! O sa prepar si o paine simpla cu acest aluat :)Acoperim

Paine umpluta

Ingrediente

  • Aluat 450 gr faina 50 gr unt 30 ml ulei de masline 20 gr drojdie proaspata o lingura zahar 1/2 lingurita sare apa calda (aprox 200ml) un ou Umplutura 150 gr kaizer afumat 200 gr ciuperci fierte si feliate 100 gr cascaval afumat 150 cascaval sare, piper Sos cateva linguri rosii pasate putin busuioc pudra de usturoi sare o lingurita ulei de masline. Pentru uns un ou sare pudra de usturoi

Mod de preparare

  • Aluat.Intr-un bol curat si uscat punem faina cernuta, oul, untul la temperatura camerei, sarea, zaharul si sarea.Adaugam apa calduta, putin cate putin, omogenizand usor amestecul. Ne oprim cand obtinem un aluat ferm, elastic. Adaugam putin cate putin uleiul, framantand. Il terminam de incorporat si mai framantam 10 minute. E un aluat minunat! O sa prepar si o paine simpla cu acest aluat :)Acoperim bolul si-l lasam la loc cald timp de o ora.Taiem kaizerul cubulete, ciupercile feliate le mai tocam putin, ambele feluri de cascaval le dam pe razatoare. Le amestecam toate intr-un bol si potrivim gustul de sare si piper.Amestecam rosiile pasate cu uleiul, putin busuioc, sare si pudra de usturoi.Impartim aluatul in doua. Din care fiecare bucata modelam o bila pe care o intindem apoi cu sucitorul.Trebuie sa obtinem doua foi egale ca diametru cu tava in care vom coace painea.Ungem tava cu unt si asezam una dintre foi.Intindem sosul apoi punem umplutura in mijloc si pe marginea foii, ca o bordura (vezi foto).Eu am facut cam multa umplutura. Am pus-o intr-un bol si-am lasat-o la rece pentru a prepara o pizza.Asezam a doua foaie. Cu ajutorul unui bol sau a unei farfurioare adanci separam mijlocul umplut de restul painii, lipind usor cu mana foaia de deasupra de cea de baza doar in jurul mijlocului.Lipim bine si capetele foilor una de alta.Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem aluatul umplut,in raze, incepand de la cercul din mijloc pana la marginea foilor.Fiecare raza o rulam usor.Batem oul ramas, cu furculita, punem putina sare si pudra de usturoi.Ungem toata suprafata painii.Mai lasam 5 minute la loc cald, timp in care preincalzim cuptorul.Coacem painea la foc mediu pana se rumeneste frumos.Noi am servit-o cu iaurt de casa 🙂

Share