Europeana

Paine rapida cu sfecla, fulgi de ovaz si branza de capra

O paine rapida, cu praf de copt si bicarbonat, fara framantare.

Intr-un bol, amestecam fulgii de ovaz, cimbrul proaspat tocat, semintele de dovleac, semintele de chimion zdrobite si nigella.. Intr-un alt bol, punem faina alba, faina integrala, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si amestecul de fulgi de ovaz. Curatam sfecla de coaja, o dam pe razatoarea cu gauri mari si o adaugam la amestecul de faina.. Intr-un alt vas, batem ouale cu uleiul, smantana

Paine rapida cu sfecla, fulgi de ovaz si branza de capra


Portii

5

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 50 gr fulgi de ovaz

  • 10 gr cimbru proaspat tocat

  • 50 gr seminte de dovleac

  • 2 lingurite seminte de chimion

  • 2 lingurite Nigella Sativa

  • 100 gr faina alba

  • 100 gr faina integrala

  • 2 lingurite praf de copt

  • 0.25 lingurita bicarbonat de sodiu

  • 0.75 lingurita sare

  • 1 lingura miere

  • 2 buc ou

  • 80 ml ulei de floarea soarelui

  • 80 gr smantana fermentata (acra)

  • 20 gr parmezan

  • 100 gr branza de capra

  • 250 gr sfecla

Mod de preparare

  • Intr-un bol, amestecam fulgii de ovaz, cimbrul proaspat tocat, semintele de dovleac, semintele de chimion zdrobite si nigella.
  • Intr-un alt bol, punem faina alba, faina integrala, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si amestecul de fulgi de ovaz. Curatam sfecla de coaja, o dam pe razatoarea cu gauri mari si o adaugam la amestecul de faina.
  • Intr-un alt vas, batem ouale cu uleiul, smantana, mierea, parmezanul si le incorporam in amestecul de faina.
  • Rupem in bucati branza de capra si omogenizam ingredientele.
  • Turnam compozitia intr-o forma de copt de aproximativ 20×10 cm. Acoperim cu folie de aluminiu si coacem la 180°C timp de 40 de minute. Indepartam folia si coacem inca 40 de minute, pana cand trece "testul scobitorii".
  • Lasam painea sa se raceasca 10 minute, inainte de a o scoate din forma. O transferam pe gratarul de racire si o mai lasam sa se raceasca inca 10-15 minute, inainte sa o taiem in felii.

Share